Kultna serija "Prijatelji" humoristična je serija koju obožavaju mnoge generacije zbog omiljenih likova koji su i veliki gurmani. Jedan od glavnih likova, Monica je kuharica i kroz sezone često je pripremala hranu za svoje prijatelje, a neka jela postala su toliko popularna da je prije nekoliko godina izdana i službena kuharica s jelima iz ove serije.
Nakon što je svijet iznenadila vijest o preranoj smrti glumca Mathewa Perryja koji je u seriji utjelovio omiljenog sarkastičnog Chandlera Binga, prisjećamo se epizode u kojoj je ukrao tortu od sira od susjede u zgradi. Ako je vjerovati Chandleru i Rachel, ovaj cheesecake toliko je dobar da se ga isplati jesti i s poda.
Recept za cheesecake iz serije "Prijatelji"
Sastojci:
200 g Digestive keksa
100 g maslaca, otopljenog
900 g punomasnog krem sira
225 g šećera
200 ml kiselog vrhnja
2 žlice kukuruznog brašna
3 velika jaja i 1 žumanjak
2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160C s ventilatorom i obložite dno kalupa za torte. Sameljite kekse u blenderu ili multipraktiku. Ako nemate multipraktik, stavite kekse u vrećicu i zdrobite ih valjkom za tijesto.
Pomiješajte mrvice s otopljenim maslacem, miješajte dok ne postane teksture mokrog pijeska. Stavite u kalup i pomoću ravnog dna čaše utisnite smjesu od mrvica u podlogu i prema gore kako biste oblikovali koru torte od sira. Pecite 10 minuta dok ne porumeni.
U velikoj zdjeli drvenom kuhačom izmiješajte krem sir i šećer dok ne postanu glatki. Zatim dodajte kiselo vrhnje i kukuruzno brašno i promiješajte.
Istucite jedno po jedno jaje i žumanjak s vanilijom. Pokušajte ne tući prejako jer ćete dodati previše zraka u smjesu što može uzrokovati pucanje kolača.
Smjesu prelijte preko kore i pecite u pećnici 45 minuta dok ne postane lagano zlatne boje na vrhu.
Isključite pećnicu i lagano otvorite vrata pećnice. Ostavite da se cheesecake ovako potpuno ohladi. Hlađenje kolača od sira na ovaj način također će pomoći u sprječavanju pucanja.
Nakon što se torta od sira ohladi, izvadite je iz kalupa i poslužite.
Izvor: Hello Magazine
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice