Kad nemate puno vremena za pripremu ručka, a želite zdravo jelo s ribom, ispecite losos u pećnici. Najjednostavnijim načinom pripreme lososa, pečenjem u foliji, zadržavamo sve okuse, a losos ostaje mekan i sočan. Kako pripremiti jelo za pečenje u škartocu

Priprema će vam oduzeti manje od pola sata, a losos spada u najzdravije ribe, a i u namirnice koje podižu raspoloženje.

Sastojci:

  • 1 kg fileta lososa
  • 1 žlica meda
  • 3 češnjaka
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žličica rižinog octa (može i jabučni)
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 1 žličica svježe naribanog đumbira
  • crni papar
  • 2 mlada luka
  • pola žličice sjemenki sezama

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 190°C. Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom. U maloj zdjelici pomiješajte med, češnjak, soja umak, ocat, papar, ulje i đumbir. Losos stavite u pleh na foliju, prelijte ga pripremljenom marinadom pa od folije formirajte paketić. Pecite 15-20 minuta, a zatim rastvorite foliju i pecite još tri minute kako bi losos poprimio lijepu boju. Pospite sezamom i nasjeckanim mladim lukom.