Slično kao i kod sangrije, uz vino odlično ide i dodatak nekog žestokog pića, pa tako u kuhano vino slobodno dodajte malo votke, ruma ili rakije - ili ga potpuno izostavite. Od začina nikako nemojte preskočiti zvjezdani anis, klinčić i štapiće cimeta.
Slijedite upute i dobro se zagrijte šalicom vrhunskog kuhanog vina!
Aromatično kuhano vino
Sastojci:
750 ml crnog vina (cabernet sauvignon ili merlot)
100 ml brandyja
1 naranča
50 g svježih brusnica
4 klinčića
2 zvjezdasta anisa
2 štapića cimeta
2 žlice smeđeg šećera
Priprema:
Naranču ogulite i narežite na kriške, a brusnice prepolovite. U loncu pomiješajte sve sastojke pa kuhajte na slaboj vatri, 15 minuta uz povremeno miješanje. Ugasite vatru i ulijte u čaše, po želji još dodatno ukrasite s voćem i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice