• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Savjetima do savršno oguljenih tvrdo kuhanih jaja 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Savjet više

        Savjetima do savršno oguljenih tvrdo kuhanih jaja

        13.01.2023 09:15
        13.01.2023 09:15
        0

        Pripremate li jelo u kojem je važno i kako izgleda tvrdo kuhano jaje pokušajte s nekim od naših sedam savjeta

         jaja Izvor: Shutterstock

        Bez obzira volite li ili ne tvrdo kuhana jaja, postoje jela, dani i običaji u kojima je važno znati skuhati ali i sa stilom oguliti tvrdo kuhano jaje. I dok se na prvi pogled priprema čini jednostavnom, jer što nam više treba od jaja i vode te nešto vremena, postoje vrijedni savjeti uz koje ćemo lakše doći do savršeno oguljenih tvrdo kuhanih jaja spremnih za nadjevanje i pripremu salata bez da ste im skinuli pola mase bjelanjka.

        Zato je važno zapamtiti da uspjeh ne ovidi samo o tome kako gulite jaja već i koji korak prije.

        1. Ne koristite super svježa jaja. Ona su savršena za kajgane, fritaje i kolače, dok je za tvrdo kuhana jaja bolje korisiti koji dan starija jaja. Preporuka je da su jaja sobne temeprature, ali i postoje i tvrdnje da to i nije presudno hoće li jaje poknuti za vrijeme kuhanja.
        2. Jaja se dodaju u kipuću a ne hladnu vodu. Tako skuhana jaja se lakše gule od onih koja su dodana u hladnu vodu. Ali kada kažemo da se jaja dodaju, mislimo na savjet da to učinite nježno i uz pomoć žlice ili mrežice, nikako ne ubacajući jaje u posudu rukom.
        3. Jaja se kuhaju u jednom sloju kako se međudsobno ne bi polupala za vrijeme kuhanja.
        4. I vrijeme je važno. Zato je važno namjestiti tajmer. 7 minuta je dovoljno za tvrdo kuhana jajas mekšim žutanjkom te 10 za tvrdo tvrdo kuhana jaja. Ukoliko su jaja veća dodajte koju minutu.
        5. Tajna uspješnog guljenja jaja krije se u ledenoj kupki. Zato pripremite posudu s ledeno hladnom vodom te jaja iz posude u kojoj su se kuhala prenesite o zdjelu s ledenom vodom. Ostavite ih da se potpno ohlade ili barem 2 do 3 minute.
        6. Jaja, još malo topla, gulite pod mlazom vode. To pomaže da kad gulite jaja te pronađete zračni prostor ispod ljuske da odvojite veći dio ljuske bez pucanja površne bjelanjka.
        7. Jaja koja ne mislite odmah koristiti ostavite neoguljena, čak ih u hladnjaku možete čuvati i do tjedan dana.

        Možda će vas zanimati

        • DOBAR TEK |

          22. Jul 2022.

          Iskoristite višak bjelanjaka i napravite ovaj brzi doručak

          0
           Košarice od bjelanjaka i povrća
        • NOVA DIMENZIJA |

          11. Jan 2023.

          Kremasta kajgana? Tajna je u jednom sastojku

          0
           kajgana
        • SVAKO JUTRO JEDNO JAJE |

          24. Feb 2022.

          Kako odrediti koliko je jaje staro? Znamo trik a odgovaramo i na druga zanmljiva pitanja o jajima

          0
           jaja
        • Idealan brunch |

          25. Oct 2022.

          Zelena shakshuka - za baš svaku priliku

          0

        Tagovi

        jaja

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        TIPS&TRICKS

        | 07. Feb 2023.

        Kako češnjak što dulje održati svježim?

        češnjak
        0

        NO FOOD WASTE

        | 03. Feb 2023.

        Volite li brokulu iskoristite i stabljiku, evo i kako

        brokula
        0

        izbjegnite greške

        | 03. Feb 2023.

        Pet pravila za pripremu savršenog bechamela

        shutterstock_255028519.jpg
        0

        DOBRODOŠLI SAVJETI

        | 23. Jan 2023.

        Kako izbjeći jaja u nekim receptima? Našli smo rješenja…

        jaja
        0

        ZAPAMTITE

        | 17. Jan 2023.

        Ovo su namirnice koje uvijek trebate imati u zamrzivaču

        hrana zamrzivač
        0

        ZA JOŠ UKUSNIJI OBROK

        | 16. Jan 2023.

        Trikovima do savršeno sačuvanog avokada i ukusnog doručka

        avokado
        0

        TIPS&TRICKS

        | 27. Dec 2022.

        Kako pravilno peći butternut tikvu?

         bundeva
        0

        jestivi pokloni

        | 20. Dec 2022.

        Granola je odličan poklon za blagdane. Imamo prijedlog!

         shutterstock_2063937590.jpg
        0

        zagrijte se!

        | 09. Dec 2022.

        Aromatično kuhano vino bit će gotovo za tren

         Aromatično kuhano vino
        0

        Najpopularnije

         pohano meso
        0

        POKUŠAJTE I OVAKO

        | 06. Feb 2022.

        Pohamo, ali u pećnici

         brie sir
        0

        PRIČA O SIRU

        | 06. Feb 2022.

        Što je BRIE sir i kako ga poslužiti? Imamo odlične ideje

         polpete
        0

        DOBRE IDEJE

        | 24. Feb 2022.

        Kako pripremiti ukusne obroke od ostataka hrane? Imamo odlične recepte

         shutterstock_1239647632.jpg
        0

        za svečani ručak

        | 19. Oct 2022.

        Pečene prokulice - prilog koji će zasjeniti dobar komad mesa

         shutterstock_1773417203.jpg
        0

        prilog ili snack?

        | 05. Jan 2023.

        Hrskava cvjetača iz pećnice

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.