• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Smjesu za kekse možete zamrznuti. Evo kako... 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Savjet više

        Smjesu za kekse možete zamrznuti. Evo kako...

        03.03.2023 09:41
        03.03.2023 09:41
        0

        Vodimo vas kroz jednostavan proces zamrzavanja tijesta za kekse!

         Zamrzavanje tijesta za kekse Izvor: Shutterstock

        Većina smjesa za kekse lako se može zamrznuti, što vam može olakšati u kriznim situacijama. U krizne situacije ubrajamo nenajavljene goste, nekontroliranu želju za slatkim, ali i kroničan nedostatak vremena tijekom radnog tjedna. Sve što trebate jest izvaditi kekse iz zamrzivača, rasporediti ih po limu i ubaciti nakratko u pećnicu.

        Kako bi cijeli proces zamrzavanja prošao glatko, pratite naše upute...

        1. Zamrznite tijesto, a ne gotove kekse.
        Iako je zamrzavanje pečenih keksa mogućnost, rezultati neće biti zadovoljavajući. Podgrijani keksi neće biti hrskavi izvana i mekani iznutra, već vlažni i gnjecavi. Ne isplati se riskirati desert samo kako biste uštedjeli 10 minuta vremena.
        2. Oblikujte kekse prije zamrzavanja!
        Preporučujemo da tijesto oblikujete u kuglice, rasporedite po limu za pečenje i stavite u zamrzivač na pola sata. Jednom kada se zamrzne, možete kuglice podijeliti u vrećice i vratiti u zamrzivač.
        Osim što ćete tako spriječiti da se tijesto spoji u neiskoristivu masu, uštedjet ćete i malo vremena. Dakle, samo ih trebate izvaditi, staviti na lim i ubaciti na 10-ak minuta u zagrijanu pećnicu. Ništa lakše!
        3. Obavezno zabilježite datum!
        Zamrzivač produljuje rok trajanja, ali gotovo nijedna namirnica ne može trajati vječno, pa tako ni tijesto za kekse. Kada podijelite kuglice u vrećice za zamrzavanje, na svaku nalijepite naljepnicu s datumom izrade.
        Obično smjesa u zamrzivaču može stajati dva do tri mjeseca, ali svakako provjerite što piše u receptu.
        4. Produljite vrijeme pečenja!
        Ako u receptu piše da se keksi peku 10 minuta, pecite ih otprilike dvije minute duže. Budući da je smjesa smrznuta, ipak će im trebati malo više vremena. Uživajte u toplim keksima!

        Možda će vas zanimati

        • Bez brašna i jaja! |

          19. Oct 2022.

          Jeste li znali da od slanutka možete napraviti kekse?

          0
           Keksi od slanutka s čokoladom
        • tope se u ustima |

          16. Nov 2022.

          Imamo recept za najbolje kekse s čokoladom!

          0
           Keksi s čokoladom

        Tagovi

        tijesto za kekse tips&tricks

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        otkrivamo tajnu

        | 24. Mar 2023.

        Znate li napraviti domaću majonezu?

        Domaća majoneza
        0

        tips&tricks

        | 27. Feb 2023.

        Znate li gdje i kako trebate čuvati kavu?

        Skladištenje kave u zrnu
        0

        vrijedi isprobati!

        | 23. Feb 2023.

        Kako napraviti odličan kruh za sendviče

        Bijeli kruh za sendviče
        0

        TIPS&TRICKS

        | 07. Feb 2023.

        Kako češnjak što dulje održati svježim?

        češnjak
        0

        NO FOOD WASTE

        | 03. Feb 2023.

        Volite li brokulu iskoristite i stabljiku, evo i kako

        brokula
        0

        izbjegnite greške

        | 03. Feb 2023.

        Pet pravila za pripremu savršenog bechamela

        shutterstock_255028519.jpg
        0

        DOBRODOŠLI SAVJETI

        | 23. Jan 2023.

        Kako izbjeći jaja u nekim receptima? Našli smo rješenja…

         jaja
        0

        ZAPAMTITE

        | 17. Jan 2023.

        Ovo su namirnice koje uvijek trebate imati u zamrzivaču

         hrana zamrzivač
        0

        ZA JOŠ UKUSNIJI OBROK

        | 16. Jan 2023.

        Trikovima do savršeno sačuvanog avokada i ukusnog doručka

         avokado
        0

        Najpopularnije

         pohano meso
        0

        POKUŠAJTE I OVAKO

        | 06. Feb 2022.

        Pohamo, ali u pećnici

         brie sir
        0

        PRIČA O SIRU

        | 06. Feb 2022.

        Što je BRIE sir i kako ga poslužiti? Imamo odlične ideje

         Varivo od kvinoje i povrća
        0

        na žlicu

        | 23. Mar 2023.

        Varivo od kvinoje kojem ćete teško odoljeti

         shutterstock_1239647632.jpg
        0

        za svečani ručak

        | 19. Oct 2022.

        Pečene prokulice - prilog koji će zasjeniti dobar komad mesa

         Njoki u umaku s piletinom i gljivama
        0

        Glavno jelo

        | 04. Jun 2022.

        Kremasti njoki s piletinom - ručak iz jedne tave

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.