Bijelo meso je zdravo, ali može biti komplicirano za pripremu. Ako se ne kuha pravilno, rezultat je suho meso koje je teško žvakati. Prženje je uvijek dobro rješenje, ali nije zdravo često jesti toliko masnoće.

No, ako bijelo meso dobro marinirate, moći ćete ga jesti stalno i bit će zaista sočno i mekano, a korica zlaćana, piše Stvar okusa.

Za jedan kilogram mesa potrebno je:

pola žličice sušenog češnjaka

ljuta crvena mljevena paprika

papar.

Osim toga, kako napominju kuhari, potrebno je i pola žličice začina za piletinu, kao i pola čaše kefira, malo soli, mljevene paprike i žlica dijon senfa.

marinada za pileće meso
eiliv-aceron-DNQLBdGdld0-unsplash 

Sve ove sastojke pomiješajte, pa u dobivenu smjesu dobro uvaljajte piletinu. Nakon toga meso trebate staviti u hladnjak preko noći. Ujutro je spremno za pečenje, prženje...

Također je važno odabrati pravo posuđe. Posude od keramike, stakla, plastike ili nehrđajućeg čelika idealne su za mariniranje.