Piletina je jednostavno meso koje se najčešće koristi u pripremi brzog ručka ili večere, posebno tijekom radnog tjedna kad nemamo toliko vremena za kuhanje. Isto vrijedi za mljeveno meso koje se koristi za razna jela, od bolonjeza, sarme do ćufti, faširanaca i pljeskavica.
Ako ste u potrazi za idejama za brzi ručak, isprobajte recept za uštipke od mljevenog pilećeg mesa i kruha. Pirjaju se u umaku od vrhnja za kuhanje samo 15 minuta.
Sastojci:
900 g mljevenog pilećeg mesa
1 jaje
1 luk
4 kriške kruha
3 žlice majoneze ili kiselog vrhnja
200 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Kruh narežite i prelijte vodom pa ostavite neko vrijeme potopljen. Ocijedite i dodajte mljeveno meso pa jaje, sol, papar, kiselo vrhnje te sitno nasjeckani češnjak. Smjesu žlicom stavljajte na vruće ulje i pržite s obje strane. Stavite ih u drugu tavu i zalijte vrhnjem za kuhanje pa poklopite i pirjajte oko 15 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave