Piletina je jednostavno meso koje se najčešće koristi u pripremi brzog ručka ili večere, posebno tijekom radnog tjedna kad nemamo toliko vremena za kuhanje. Isto vrijedi za mljeveno meso koje se koristi za razna jela, od bolonjeza, sarme do ćufti, faširanaca i pljeskavica.
Ako ste u potrazi za idejama za brzi ručak, isprobajte recept za uštipke od mljevenog pilećeg mesa i kruha. Pirjaju se u umaku od vrhnja za kuhanje samo 15 minuta.
Sastojci:
900 g mljevenog pilećeg mesa
1 jaje
1 luk
4 kriške kruha
3 žlice majoneze ili kiselog vrhnja
200 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Kruh narežite i prelijte vodom pa ostavite neko vrijeme potopljen. Ocijedite i dodajte mljeveno meso pa jaje, sol, papar, kiselo vrhnje te sitno nasjeckani češnjak. Smjesu žlicom stavljajte na vruće ulje i pržite s obje strane. Stavite ih u drugu tavu i zalijte vrhnjem za kuhanje pa poklopite i pirjajte oko 15 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice