Umak alfredo jedan je od najpopularnijih brzih umaka za tjesteninu na svijetu jer je gotov za 15-ak minuta, a jako je sočan i kremast. 

Recept za tjesteninu alfredo

Sastojci:

2 pileća filea
1 luk
1 režanj češnjaka
30 g maslaca
250 ml neutralnog vrhnja
1 žlica škroba
100 g tvrdog sira
250 g špageta
začini

Priprema:

Pileći file narežite na trakice ili medaljone, prelijte ih uljem, posolite, popaprite i pospite mljevenom crvenom paprikom. Meso popržite na tavi. U drugoj posudi zagrijte ulje pa propržite sitno sjeckani luk i dodajte maslac i nasjeckani češnjak. Promiješajte pa dodajte škrob i vrhnje za kuhanje. Začinite po želji i sve dobro promiješajte pa pirjajte dok se umak malo ne zgusne. Dodajte špagete koje ste prethodno skuhali i procijedili te jednu šeflju vode u kojoj su se kuhali. Promiješajte, pa pospite naribanim sirom i ponovno promiješajte. Dodajte meso.