Zbog svoje slatkaste arome, bademovo mlijeko odlično se uklapa u zdrav doručak s müslijima ili u recept za omiljeni kolač. Ovo biljno mlijeko punoga je orašastog okusa, bogato je hranjivim tvarima i izvrsna je zamjena za kravlje mlijeko. Možete ga jednostavno pripremiti i kod kuće.

Domaće bademovo mlijeko

Sastojci:

200 g badema s kožicom
voda
malo soli
1-2 žličice meda (ili sirup od agave)
½ žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

Bademe temeljito operite u mlakoj vodi. Zalijte ih s 1 litrom vode i namačite najmanje 12, a najviše 18 sati. Ocijedite vodu. Stavite bademe u mikser, dodajte 1 l svježe vode, sol, med i vaniliju te miksajte na najvećoj brzini. Tekućinu procijedite kroz gazu, a bademe dobro istisnite. Mlijeko ohladite, držite u hladnjaku i potrošite unutar 2 do 4 dana.