Padobranci su bili neizostavna slastica u našem djetinjstvu, a domaćice su se natjecale čiji će biti ljepši. Donosimo vam jednostavan recept za kolačiće s orasima za koji smo sigurni da će vam uspjeti iz prve.
Padobranci s orasima
Sastojci za biskvit:
3 bjelanjka
300 g šećera
300 g mljevenih oraha
sok od limuna
Sastojci za kremu:
3 žumanjka
3 žlice šećera u prahu
125 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Bjelanjke čvrsto istucite sa šećerom, a kad se počne stvarati snijeg dodajte dvije žlice limunovog soka pa još malo tucite da dobijete čvrsti snijeg. Na kraju pažljivo ručno umiješajte mljevene orahe. Žličicom ili špricom oblikujte okruglice i slažite ih na zamašćen pleh ili papir za pečenje. Nastojte da budu što manje i da između svake ostavite više prostora jer će tijekom pečenja narasti. Pecite ih u pećnici na 150 stupnjeva oko pola sata. Pobrinite se da vam puslice ostanu što je moguće više bijele.
Dok čekate da se puslice ohlade pripremite nadjev. U zdjeli dobro umutite žumanjke sa šećerom u prahu pa dodajte omekšali maslac i čokoladu koju ste otopili na pari. Ohlađene puslice poprskajte otopljenom čokoladom, na svaku nanesite kremu i spojite po dvije. Pustite padobrance da malo odstoje da omekšaju pa ih poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice