Višnje možda nisu toliko ukusne za jelo kao trešnje i drugo ljetno voće, ali zato su idealne za razne slastice, deserte, ali i napitke poput sokova, sirupa i alkoholnih pića.

Višnjevac je jedan od omiljenih likera, a od samo tri sastojka - višanja, rakije i šećera jednostavno ga možete napraviti i sami. 

Recept za liker od višnje

Sastojci:

  • 500 g višanja
  • 1 l rakije
  • 500 g šećera

Priprema:

Zrelim višnjama očistiti koštice i dobro ih oprati, staviti u teglu (od 3 kg) i posuti šećerom. Ne miješati, preliti rakijom. Staklenku zatvorite i stavite na sunčano mjesto 40 dana. S vremena na vrijeme protresite sadržaj staklenke da se šećer otopi. Nakon 40 dana rakiju procijedite u odgovarajuću staklenu bocu, a višnje ne bacajte. Po želji dio višanja možete ostaviti u likeru ili ih koristiti za kolač. Možete ih preliti i crnom čokoladom i poslužiti kao domaće pijane višnje.

 Izvor: Stvar ukusa