Višnje možda nisu toliko ukusne za jelo kao trešnje i drugo ljetno voće, ali zato su idealne za razne slastice, deserte, ali i napitke poput sokova, sirupa i alkoholnih pića.
Višnjevac je jedan od omiljenih likera, a od samo tri sastojka - višanja, rakije i šećera jednostavno ga možete napraviti i sami.
Recept za liker od višnje
Sastojci:
- 500 g višanja
- 1 l rakije
- 500 g šećera
Priprema:
Zrelim višnjama očistiti koštice i dobro ih oprati, staviti u teglu (od 3 kg) i posuti šećerom. Ne miješati, preliti rakijom. Staklenku zatvorite i stavite na sunčano mjesto 40 dana. S vremena na vrijeme protresite sadržaj staklenke da se šećer otopi. Nakon 40 dana rakiju procijedite u odgovarajuću staklenu bocu, a višnje ne bacajte. Po želji dio višanja možete ostaviti u likeru ili ih koristiti za kolač. Možete ih preliti i crnom čokoladom i poslužiti kao domaće pijane višnje.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice