Baklave, hurmašice i tulumbe tradicionalni su kolači u Bosni, a vuku porijeklo iz Turske. Ovaj recept za tulumbe je toliko jednostavan da uspijeva svima.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 5 jaja
- 400 ml vode
- 150 ml ulja
Za sirup/preljev:
1l vode
700 g šećera
Priprema:
Prokuhajte šećer u vodi pa ohladite.
Prokuhajte vodu, ulje i sol, a u drugoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. U kipuću vodu dodajte brašno i miješajte dok se sve ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
U ohlađeno tijesto dodajte jaja i dobro izmiješajte.
Pomoću slastičarske šprice ili kalupa oblikujte tulumbe i pržite u ulju dok ne pozlatne te izvadite da se ocijede. Zatim ih stavite u sirup i prelijte da ga dobro upiju, a poslužite ih ohlađene.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice