Kolač piramida s višnjama je spoj višanja, vanilije i lisnatog tijesta - slastica koju mnogi vole!

Sastojci za tijesto:

- 500 g lisnatog tijesta
- 350 g višanja iz kompota

Sastojci za kremu:

- 700 ml mlijeka
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- 200 g maslaca
- 2 vrećice pudinga od vanilije

Za dekoraciju uzmite 500 ml slatkog vrhnja i naribanu čokoladu za kuhanje.

Priprema:

Prije svega višnje dobro ocjedite, pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a pleh za pečenje prekrijte papirom za pečenje.

Lisnato tijesto izrežite na 10 traka, a na svaku traku jednom redu poslažite višnje. Zatim spojite rubove tijesta kako bi dobili oblik rolice.

Rolice složite u pleh i stavite u zagrijanu pećnicu da se peku oko 15 minuta, a kada porumene izvadite ih i ohladite.

Priprema kreme:

Od 700 ml mlijeka oduzmite 200 ml i njime izmiješajte prah za puding, šećer i žumanjke. Ostatak mlijeka zakuhajte te ulijte smjesu sa žumanjcima. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta uz miješanje. Skuhanu kremu maknite s vatre, prebacite u zdjelu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi. Kremu ohladite pa dodajte maslac sobne temperature i sve dobro izmiksajte.

U drugoj zdjeli izmiksajte maslac te ga dodajte u ohlađenu kremu. sve zajedno miksajte još 1 minutu.
U drugoj zdjeli izmiksajte maslac te ga dodajte u ohlađenu kremu. sve zajedno miksajte još 1 minutu.

Na pladanj po dužini nanesite malo kreme, na nju složite 4 rolice s višnjama te ih premažite kremom. Na sloj kreme složite sljedeće 3 rolice, premažite kremom, potom 2 rolice, nanesite kremu i na kraju stavite zadnju rolicu i premažite kremom. Ostatkom kreme zagladite bočne stranice. Dobit ćete duguljasti kolač piramidalnog oblika.

Premažite šlagom

Istucite slatko vrhnje u kremasti šlag pa njime premažite čitav kolač. Na kraju posipajte naribanom čokoladom. Dobro ohladite i poslužite narezano na deblje kriške.

izvor: index.hr