Punjene palačinke odlična su opcija kada vam ponestane ideja što kuhati. Ovakve slane palačinke podsjećaju na tortilje, no mekše tijesto sa sočnim nadjevom od piletine, gljiva i vrhnja pretvorit će je u pravi specijalitet.

Recept za palačinke punjene piletinom, gljivama i vrhnjem

Sastojci:

Za tijesto:

  • 500 ml mlijeka
  • 280 g brašna
  • 3 jaja
  • 3 žlice ulja
  • prstohvat šećera
  • prstohvat soli

Za nadjev:

  • 300 g pilećeg filea
  • 300 g šampinjona
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 1 luk
  • sol, papar
  • ulje

Priprema:

Brašno, jaja, mlijeko i ulje posolite i pošećerite te izmiksajte. Tavu za palačinke malo namastite i ispecite palačinke. Nasjeckajte luk i gljive operite i nasjeckajte. Pileći file narežite na kockice. U tavu ulijte ulje i zagrijte ga, pa pržite luk na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Dodajte gljive i promiješajte. Pustite da krčka na srednjoj vatri oko 5 minuta. U drugoj tavi popržite pileći file, a kad se malo prohladi pomiješajte sa smjesom od gljiva. Na kraju dodajte kiselo vrhnje, sol i papar. Sve sastojke dobro izmiješajte i smjesom namažite palačinke. Zarolajte ih i ponovo ih ispecite s obje strane, ne duže od jedne minute.

 Izvor: Stvar ukusa