Punjene palačinke odlična su opcija kada vam ponestane ideja što kuhati. Ovakve slane palačinke podsjećaju na tortilje, no mekše tijesto sa sočnim nadjevom od piletine, gljiva i vrhnja pretvorit će je u pravi specijalitet.
Recept za palačinke punjene piletinom, gljivama i vrhnjem
Sastojci:
Za tijesto:
- 500 ml mlijeka
- 280 g brašna
- 3 jaja
- 3 žlice ulja
- prstohvat šećera
- prstohvat soli
Za nadjev:
- 300 g pilećeg filea
- 300 g šampinjona
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 1 luk
- sol, papar
- ulje
Priprema:
Brašno, jaja, mlijeko i ulje posolite i pošećerite te izmiksajte. Tavu za palačinke malo namastite i ispecite palačinke. Nasjeckajte luk i gljive operite i nasjeckajte. Pileći file narežite na kockice. U tavu ulijte ulje i zagrijte ga, pa pržite luk na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Dodajte gljive i promiješajte. Pustite da krčka na srednjoj vatri oko 5 minuta. U drugoj tavi popržite pileći file, a kad se malo prohladi pomiješajte sa smjesom od gljiva. Na kraju dodajte kiselo vrhnje, sol i papar. Sve sastojke dobro izmiješajte i smjesom namažite palačinke. Zarolajte ih i ponovo ih ispecite s obje strane, ne duže od jedne minute.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice