Cimet rolice su slatko pecivo koje potječe iz Švedske, ali popularno je i u anglosaksonskim zemljama. 4. listopada obilježava se njihov dan, a time i službeno započinje sezona ovih toplih mirisnih zalogajčića od kojih miriši cijela kuća. Isprobajte jednostavan recept za rolice s preljevom od krem sira za koje smo sigurni da će nestati sa stola ubrzo nakon što ih izvadite iz pećnice.

Recept za cimet rolice s preljevom od krem sira

Sastojci:

Za tijesto:

300 g brašna
160 g mlijeka
1 jaje
30 g šećera
1 žličica suhog kvasca
1/2 žličice soli
40 g maslaca

Punjenje:

80 g smeđeg šećera
1 žlica mljevenog cimeta
prstohvat soli

Recept za cimet rolice s preljevom od krem sira
Shutterstock 

Preljev od krem ​​sira:

150 g krem ​​sira
30 g šećera u prahu
2-3 žlice mlijeka
1/2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

Pomiješajte toplo mlijeko, kvasac i šećer. Ostavite 5 minuta da se aktivira pa dodajte jaje i promiješajte. Dodajte brašno i sol pa zamijesite tijesto. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta pa dodajte maslac sobne temperature i dobro zamijesite tijesto da se sastojci dobro sjedine. Nauljite i poklopite i ostavite da se udvostruči.

Pomiješajte šećer, cimet i sol i dobro promiješajte. Tijesto razvaljajte u tanki pravokutnik, premažite maslacem sobne temperature i namažite nadjevom od šećera i cimeta. Zarolajte i dobro zatvorite, pa prerežite na 9 jednakih dijelova. Pleh obložite papirom za pečenje i poredajte rolice. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji oko sat vremena. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 25 minuta. Krem sir umutite sa šećerom u prahu pa ulijte mlijeko i vaniliju. Sve dobro izmiješajte i premažite rolice.

 Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu: