Čupavci su kolač koji vole sve generacije, a jako se lagano priprema. Potječe iz Australije, a u originalu se zove Lamington cake ili lamingtons.
Pronašli smo najjednostavniji recept za slavni mekani žuti biskvit umočen u puno čokolade i uvaljan u kokos.
Recept za čupavce
Sastojci:
200 g brašna
4 jaja
150 g šećera
300 g čokolade
200 ml mlijeka
150 g kokosovog brašna
Priprema:
Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa drvenom žlicom umiješajte brašno. Izlijte u namašćeni dublji lim i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Pričekajte da se biskvit ohladi pa ga narežite na kocke. Čokoladu prelijte zagrijanim mlijekom, pustite da odstoji minutu pa miješajte dok se u potpunosti ne otopi. Biskvit sa svih strana umočite u čokoladu pa uvaljajte u kokos.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice