Rijetko tko može odoljeti čokoladnim desertima, a posebno torti, no ne usude se svi pripremati ih. Za ovu tortu koja je kombinacija cheesecakea i čokolade ne trebate puno sastojaka, a priprema je toliko jednostavna da je mogu pripremiti i početnici.

Sastojci:

  • 250 g sira mascarpone
  • 40 g brašna
  • 3 jaja
  • 60 g šećera
  • 200 čokolada
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • čokoladne kapljice

Priprema:

Izmiksajte sir mascarpone, jedno jaje i vaniliju. Zatim postupno dodajte preostala jaja i nastavite miksati. U smjesu dodajte šećer i izmiksajte. Dodajte otopljenu čokoladu i miksajte, zatim dodajte brašno i miksajte.

Izlijte u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup te poravnajte. Pospite čokoladnim kapljicama i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.