Rijetko tko može odoljeti čokoladnim desertima, a posebno torti, no ne usude se svi pripremati ih. Za ovu tortu koja je kombinacija cheesecakea i čokolade ne trebate puno sastojaka, a priprema je toliko jednostavna da je mogu pripremiti i početnici.
Sastojci:
- 250 g sira mascarpone
- 40 g brašna
- 3 jaja
- 60 g šećera
- 200 čokolada
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- čokoladne kapljice
Priprema:
Izmiksajte sir mascarpone, jedno jaje i vaniliju. Zatim postupno dodajte preostala jaja i nastavite miksati. U smjesu dodajte šećer i izmiksajte. Dodajte otopljenu čokoladu i miksajte, zatim dodajte brašno i miksajte.
Izlijte u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup te poravnajte. Pospite čokoladnim kapljicama i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice