Medenjaci su jedni od najomiljenijih sitnih kolačića u adventsko i blagdansko vrijeme, a ukusniji su što dulje stoje. Nakon što ste savladali osnovno tijesto za medenjake, probajte eksperimentirati s okusima i dodajte različite aromatične začine u smjesu.

Sastojci:

150 g maslaca
55 g meda
1 žlica svježeg đumbira
1 žličica korice limete
4 žličice melase
1 žličica mljevenog klinčića
1 žličica cimeta
1 žličica muškatnog oraščića
1 jaje
300 g glatkog brašna

Recept za medenjake s aromatičnim začinima
Shutterstock 

Priprema:

Pomiješajte omekšali maslac, med, svježi đumbir, koricu limete, a potom i začine - mljeveni klinčić, cimet, melasu i muškatni oraščić. Izmiksajte, dodajte jaje i opet izmiksajte. U smjesu za medenjake dodajte prosijano brašno i promiješajte. Kad dobijete jednoličnu teksturu, žlicom odvajajte približno jednake dijelove i slažite kuglice u pleh obložen papirom za pečenje. Pritisnite ih palcem. Pecite medenjake 15 minuta na 180°C. Bolji su kad malo odstoje nakon pečenja.