Bobanova torta je jednostavan i lagan kolač bez brašna, ali s mekanim biskvitom od čokolade na koji savršeno paše voćni džem i voće koje možete birati po svojim ukusima i željama. Predlažemo neko bobičasto šumsko voće poput borovnica, malina ili višanja.
Recept za Bobanovu tortu
Sastojci:
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g čokolade za kuhanje
- pola vrećice praška za pecivo
- džem i voće po želji
- 200 ml vrhnja za šlag
Shutterstock
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a žumanjke izmiksajte sa šećerom i praškom za pecivo. Dodajte otopljenu čokoladu. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pecite u namašćenom kalupu, na 170°C 30 do 35 minuta.
Kada se kora ohladila i omekšala premažite je džemom po želji te dodajte svježe voće. Istucite šlag i ukrasite tortu. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice