Kolač tres leches potječe iz Latinske Amerike, a točan prijevod je "tri mlijeka", međutim kod nas je poznat kao "tri leće". Jako je sočan i natopljen preljevima, a sada ga možete pripremiti i puno brže i jednostavnije.
Sastojci:
5 jaja
140 g šećera
220 g brašna
12 g praška za pecivo
1 litra + 200 ml mlijeka
600 ml slatkog vrhnja
500 g karamela
Priprema:
Jaja i šećer izmiksajte, dodajte brašno i prašak za pecivo i promiješajte pjenjačom. Dobivenu smjesu izlijte u podmazan pleh i pecite na 250 stupnjeva prvih pet minuta, a zatim sljedećih 25 na 180 stupnjeva, ali pazite da se ne prepeče.
Dok se smjesa peče pripremite preljev - promiješajte mlijeko i slatko vrhnje.
Kad je tijesto pečeno, ostavite ga pet minuta i izbodite čačkalicom. Zatim prelijte i premažite karamelom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice