Rolada koju zovemo čokoladna salama slastica je koja se može pripremiti i s keksom, a izgleda vrlo dekorativno i lijepo na blagdanskom stolu. Po želji u smjesu možete dodati i suho voće, grožđice te žele bombone. Najbolje od svega je što se verzija s keksom ne peče pa je priprema jednostavna i brza, samo je trebate ohladiti u hladnjaku oko tri sata.

Recept za čokoladnu salamu s keksom

Sastojci:

400 g keksa (poput Petit Beurre)
pola šalice šećera
4 žlice kakao praha
300 ml mlijeka
1 žlica maslaca
100 g čokolade
slatko vrhnje

Priprema:

Kekse izlomite. Pomiješajte šećer, kakao i mlijeko. Miješajte i kuhajte na laganoj vatri dok ne provrije. Dodajte žlicu maslaca i pola količine čokolade i dobro promiješajte da se otopi. Prelijte preko keksa i promiješajte. Na radnu površinu stavite prozirnu foliju, istresite smjesu i uz pomoć folije oblikujte roladu. Stavite u hladnjak na 3 sata. Preostalu čokoladu izlomite i prelijte zagrijanim slatkim vrhnjem te promiješajte. Preljevom prelijte roladu i ukrasite poželji orašastim plodovima.

Pripremu pogledajte u videu: