Poduzetnica i ljubiteljica kuhanja, Suzy Josipović Redžepagić nedavno je objavila drugo, dopunjeno izdanje svoje kuharice "Mama zna". Gotovo 12 godina nakon prvog izdanja kuharice za koju knjižare diljem Hrvatske tvrde da je najtraženija kuharica, izašlo je novo izdanje koje je već u prva 24 sata prodaje ostvarilo rekordne brojke.
Ova kuharica sadrži više od 600 recepata za slana jela, a autorica je već najavila da radi na slatkoj kuharici. Do tad možete isprobati njezin recept za tortu od maka s pekmezom od marelice i čokoladnom glazurom, savršenom slasticom u predblagdanskom razdoblju.
Recept za tortu od maka Suzy Josipović Redžepagić
Sastojci za biskvit:
6 jaja
18 dag šećera
18 dag putra
28 dag mljevenog maka
2 rebra naribane čokolade
0,3 dl ruma
Glazura:
10 dag čokolade
1 žličica štaub šećera
3 žlice ulja
pekmez od marelice - za premaz
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180C. Napravite biskvit: Žumanjke električnim mikserom pjenasto umutite sa šećerom i putrom pa dodajte mak, rum i naribanu čokoladu. U drugoj zdjeli električnim mikserom bjelanjke umutite u čvrsti snijeg pa polagano žlicom dodajte smjesi žumanjaka. Sipajte smjesu u nauljen i pobrašnjen kalup i pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite tortu prvo na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku.
U međuvremenu napravite glazuru: na pari otopite čokoladu, dodajte štaub šećer i ulje.
Ohlađenu tortu prvo premažite pekmezom od marelica pa prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor: Story.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice