Vrijeme je došašća i ako želite svake adventske nedjelje počastiti ukućane posebnom slasticom, torte bez pečenja dobar su izbor. Nećete utrošiti puno vremena na pripremu, a ova torta izgleda jako lijepo i svečano. Poznata je pod nazivom "bijeli anđeo", a ime je dobila po bijeloj čokoladi i šlagu kojim je ukrašena. Za njezinu pripremu potrebne su vam i rozen kore te puding od vanilije. Isprobajte, okus je veličanstven kao i izgled!
Sastojci:
1 pakiranje kora za rozen tortu
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
250 g margarina
15 žlica šećera
400 ml gazirane mineralne vode
200 g bijele čokolade
500 g šlaga
200 g kiselog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
Priprema:
U mlijeko stavite šećer i puding od vanilije i miješajte dok se ne zgusne, pa kad zavri ostavite da se ohladi.
Pomiješajte margarin i šećer u prahu, a u drugoj posudi 300 grama šlaga s 200 mililitara gazirane vode. U ohlađen puding dodajte umućen margarin i dobro umiješajte da nema grudica. Zatim dodajte šlag miješajući pjenjačom, zatim vrhnje i na kraju otopljenu bijelu čokoladu. Namažite koru i ukrasite je s 200 g šlaga umućenog u preostalu gaziranu vodu.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice