Čokoladna torta većini je ljudi na popisu omiljenih slastica i malo tko joj može odoljeti. Postoji mnogo recepata za ovaj slatkiš, a ovaj koji vam danas donosimo napravljen je od samo 2 sastojka.
Za ovaj čokoladni kolač dovoljni su vam samo čokolada i jaja, a bit će toliko sočan i ukusan da ćete ga raditi uvijek iznova. Oduševite svoje ukućane brzim i jednostavnim receptom za savršenu čokoladnu tortu koja ne sadrži šećer i brašno.
Sastojci:
140 grama crne čokolade
4 jaja
ribana narančina korica (po želji)
Priprema:
Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se ohladi. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, a zatim tucite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg. Po želji u otopljenu čokoladu naribajte malo narančine korice, a zatim dodajte žumanjak. Sve dobro izmiješajte, tako da dobijete kompaktnu smjesu.
Zatim dobiveni čokoladni fil umiješajte u snijeg od bjelanjaka i sve dobro sjedinite. Smjesu za kolače izlijte u okrugli kalup promjera oko 14 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 20 minuta. Kad se ohladi prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite po želji, piše Žena.
Postupak pripreme pogledajte u nastavku:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice