Blagdansko vrijeme ne može proći bez kolača i slastica, a keksići i kolačići od prhkog tijesta mogu dulje stajati pa se mogu pripremati bilo kada. Raspucanci ili raspuknuti keksići poznate su poslastice od čokolade ili limuna i naranče. Donosimo vam recept za ove druge s portala Stvar Ukusa.
Sastojci
2 jaja
200 g šećera
50 g maslaca
40 ml ulja
1 žlica ekstrakta vanilije
350 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
2 žlice soka od naranče
naribana limunova korica
100 g šećera u prahu
Recept za raspucance
Izmiksajte sastojke
Umutite jaja i polako dodajte šećer, omekšali maslac, ulje, ekstrakt vanilije, narančin sok i narančinu koricu.
Dodajte brašno
Umutiti jaja i polako dodavati šećer, omekšali maslac, ulje, ekstrakt vanilije, narančin sok i narančinu koricu.
Zamijesite tijesto
Od smjese napravite tijesto, pokrijte s prozirnom folijom i ostavite sat vremena.
Oblikujte loptice
Od tijesta otkidajte male komadiće veličine oraha i oblikujte u loptice. Loptice uvaljajte u prah šećer i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Napraviti razmak jer će narasti tijekom pečenja.
Pecite
Pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180°C.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice