Blagdansko vrijeme ne može proći bez kolača i slastica, a keksići i kolačići od prhkog tijesta mogu dulje stajati pa se mogu pripremati bilo kada. Raspucanci ili raspuknuti keksići poznate su poslastice od čokolade ili limuna i naranče. Donosimo vam recept za ove druge s portala Stvar Ukusa

Sastojci

2 jaja

200 g šećera

50 g maslaca

40 ml ulja

1 žlica ekstrakta vanilije

350 g brašna

1 vrećica praška za pecivo

2 žlice soka od naranče

naribana limunova korica

100 g šećera u prahu

Recept za raspucance

11:19
Korak 1

Izmiksajte sastojke

Umutite jaja i polako dodajte šećer, omekšali maslac, ulje, ekstrakt vanilije, narančin sok i narančinu koricu.

11:20
Korak 2

Dodajte brašno

Umutiti jaja i polako dodavati šećer, omekšali maslac, ulje, ekstrakt vanilije, narančin sok i narančinu koricu.

11:20
Korak 3

Zamijesite tijesto

Od smjese napravite tijesto, pokrijte s prozirnom folijom i ostavite sat vremena.

11:21
Korak 4

Oblikujte loptice

Od tijesta otkidajte male komadiće veličine oraha i oblikujte u loptice. Loptice uvaljajte u prah šećer i stavite na pleh obložen  papirom za pečenje. Napraviti razmak jer će narasti tijekom pečenja.

Recept za raspucance s limunom i narančom
Shutterstock 

11:22
Korak 5

Pecite

Pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180°C.