Praline su sofisticiraniji desert, posebno prikladan za poklon ili otmjeni domjenak kao što su božićne i novogodišnje zabave. Čokoladne praline posebno se dobro slažu s alkoholom, a domaće praline s ginom možete jednostavno pripremiti kod kuće sa samo nekoliko sastojaka.
Za pripremu vam treba 10-ak minuta, ali smjesa se treba hladiti, najbolje preko noći tako da ih obavezno počnete pripremati dan prije proslave.
Sastojci
- 100 g tamne čokolade
- 2 žlice slatkog vrhnja
- 50 g maslaca
- 2 žlice gina
- korica i sok male limete
- kakao
Recept za domaće praline s ginom
Otopite čokoladu
Čokoladu nasjeckajte pa je prelijte vrhnjem i otopite na pari.
Miješajte
Maknite s vatre pa u čokoladu dodajte kockice maslaca i miješajte dok se ne rastopi. Na kraju dodajte gin te koricu i sok limete. Ako imate veću limetu, naribajte i iscijedite polovicu kako okus ne bi bio preintenzivan.
Ostavite u hladnjaku
Smjesu prelijte u plastičnu posudu s poklopcem pa ostavite u hladnjaku preko noći.
Oblikujte kuglice
Kad se ohladi, žličicom odmjerite smjesu, kratko je oblikujte dlanovima u kuglicu i uvaljajte je u kakao.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice