Praline su najotmjeniji desert koji najčešće kupujemo u bombonjerama kad idemo u goste ili dragoj osobi želimo pokloniti nešto lijepo. Sami kod kuće možete pripremiti ukusne domaće praline bolje od kupovnih, a potrebno su vam samo dva sastojka - čokolada i lješnjaci.
Sastojci:
500 g čokolade
250 g lješnjaka
Priprema:
Rastopite čokoladu na pari i ulijte u kalupe te ostaviti u hladanjku da se stegne. Kada se stegne, postupak još jednom ponoviti i također ostaviti u hladnjaku.
Pomiješate ostatak čokolade sa sitno sjeckanim lješnjacima i napunite kalupe.
Ostatkom otopljene čololade prelijte kalup kako bi se formirao "poklopac" za praline. Ostaviti u hladnjaku preko noći.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice