Takozvana torta od 4 jaja brzo i jednostavno se priprema pa je idealna za blagdane kad nemate puno vremena, a želite desert za blagdanski stol.
Sastojci
Za jedan biskvit (potrebna su vam 2):
2 jaja
12 žlica šećera
2 vrećice vanilin šećera
12 žlica mlijeka
12 žlica brašna
1 žlica kakaa
1/2 praška za pecivo
Za nadjev:
1 litra mlijeka
18 žlica šećera
200 g čokolade
250 g kokosa ili 300 g mljevenih oraha
250 g maslac ili margarin
13:11
Korak 1
Napravite biskvit
Pripremite dva biskvita i prerežite ih na pola. Dobit ćete 4 kore. Pecite biskvit na 180 stupnjeva 15 minuta.
13:13
Korak 2
Napravite kremu
Izmiksajte sastojke i namažite biskvit. Tortu ukrasite po želji.
Detaljnu pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice