Breskvice su maleni kolačići uvaljani u prehrambenu boju, najčešće crvenu ili žutu pa izgledom podsjećaju na breskve po čemu su dobili ime. Radi se o kuglicama koje su spojene pekmezom, čokoladom ili mješavinom, a obožavane su na proslavama, svadbama, na blagdanskom stolu.
Ako volite ove kolačiće, ali i kokos, isprobajte talijansku verziju u kojoj se kuglice potapaju u vodu s pekmezom, a umjesto u šećer uvaljaju u kokos.
Sastojci
150 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 jaje
300 g brašna
7 g praška za pecivo
džem okusa po želji
Za preljev:
4 pune žlice pekmeza
200 ml vode
kokos
Recept za breskvice
Izmiksajte
Izmiksajte maslac sobne temperature pa dodajte jaje i šećer u prahu. Sve dobro sjedinite pa dodajte brašno i prašak za pecivo.
Zamijesite tijesto
Zamijesite mekano tijesto i oblikujte poluloptice približno iste veličine.
Pecite
Stavljajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
Napravite preljev i uvaljajte
Svaku polulopticu namažite pekmezom i spojite s drugom. Pekmez dobro promiješajte s vodom. Svaku breskvicu umočite u preljev, zatim uvaljajte u kokos.
Pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice