Breskvice su maleni kolačići uvaljani u prehrambenu boju, najčešće crvenu ili žutu pa izgledom podsjećaju na breskve po čemu su dobili ime. Radi se o kuglicama koje su spojene pekmezom, čokoladom ili mješavinom, a obožavane su na proslavama, svadbama, na blagdanskom stolu.

Ako volite ove kolačiće, ali i kokos, isprobajte talijansku verziju u kojoj se kuglice potapaju u vodu s pekmezom, a umjesto u šećer uvaljaju u kokos.

Sastojci

150 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 jaje
300 g brašna
7 g praška za pecivo
džem okusa po želji 

Za preljev:

4 pune žlice pekmeza
200 ml vode
kokos

Recept za breskvice

12:56
Korak 1

Izmiksajte

Izmiksajte maslac sobne temperature pa dodajte jaje i šećer u prahu. Sve dobro sjedinite pa dodajte brašno i prašak za pecivo.

12:57
Korak 2

Zamijesite tijesto

Zamijesite mekano tijesto i oblikujte poluloptice približno iste veličine. 

12:58
Korak 3

Pecite

Stavljajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta. 

12:58
Korak 4

Napravite preljev i uvaljajte

Svaku polulopticu namažite pekmezom i spojite s drugom. Pekmez dobro promiješajte s vodom. Svaku breskvicu umočite u preljev, zatim uvaljajte u kokos.

Pripremu pogledajte u videu: