Čokolada i kikiriki maslac savršeno se slažu, a ovaj kolač možete pripremiti i bez paljenja pećnice. Trebat će vam nekoliko dostupnih sastojaka, postupak je jednostavan i oduzet će vam samo desetak minuta, jedino je važno da se kolač mora dobro ohladiti prije rezanja.

Prvi sloj ovog slasnog kolača čini kompaktna smjesa kikiriki maslaca i mljevenih keksa s maslacem, a drugi je samo čokolada rastopljena na pari. 

Sastojci

150 g maslaca

200 g tamne čokolade

250 g keksa s maslacem

200 g smeđeg šećera

300 g maslaca od kikirikija

1 žličica ekstrakta vanilije

prstohvat soli

Recept za čokoladne kocke s kikiriki maslacem

13:12
Korak 1

Otopite

Otopite maslac u mikrovalnoj pećnici, a čokoladu na pari s prstohvatom soli.

13:14
Korak 2

Izmiksajte

Keks i šećer usitnite u blenderu pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Potom dodajte maslac od kikirikija i ekstrakt vanilije pa miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

13:14
Korak 3

Ulijte smjesu

Kalup obložite papirom za pečenje. Prebacite smjesu i zagladite je, a potom je prelijte otopljenom čokoladom. 

Recept za čokoladni kolač s kikiriki maslacem bez pečenja
Shutterstock 

13:15
Korak 4

Ohladite

Stavite u hladnjak na barem sat vremena prije rezanja i posluživanja.