Čokolada i kikiriki maslac savršeno se slažu, a ovaj kolač možete pripremiti i bez paljenja pećnice. Trebat će vam nekoliko dostupnih sastojaka, postupak je jednostavan i oduzet će vam samo desetak minuta, jedino je važno da se kolač mora dobro ohladiti prije rezanja.
Prvi sloj ovog slasnog kolača čini kompaktna smjesa kikiriki maslaca i mljevenih keksa s maslacem, a drugi je samo čokolada rastopljena na pari.
Sastojci
150 g maslaca
200 g tamne čokolade
250 g keksa s maslacem
200 g smeđeg šećera
300 g maslaca od kikirikija
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Recept za čokoladne kocke s kikiriki maslacem
Otopite
Otopite maslac u mikrovalnoj pećnici, a čokoladu na pari s prstohvatom soli.
Izmiksajte
Keks i šećer usitnite u blenderu pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Potom dodajte maslac od kikirikija i ekstrakt vanilije pa miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Ulijte smjesu
Kalup obložite papirom za pečenje. Prebacite smjesu i zagladite je, a potom je prelijte otopljenom čokoladom.
Ohladite
Stavite u hladnjak na barem sat vremena prije rezanja i posluživanja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice