Dosadili su vam kupovni namazi od lješnjaka? Isprobajte neodoljivu kombinaciju kikiriki maslaca i kakaa, koja će vam popraviti i najbezveznije jutro. Namaz možete jesti žlicom, mazati ga na kruh, ali i koristiti kao nadjev za palačinke, vafle ili tartove.
Imajte na umu da ga možete čuvati u hladnjaku do dva tjedna te da je količina dovoljna za malu staklenku od 300 ml. U slast!
todd-cravens--ssI7gyHDfk-unsplash
Namaz od kikiriki maslaca i kakaa
Sastojci:
- 200 g kikiriki maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 50 g kakaa u prahu
- 1/4 žličice soli
- 2-3 žlice ulja od kikirikija
Priprema:
- U većoj posudi pomiješajte kikiriki maslac, šećer, kakao, sol i 1 žlicu ulja. Izmiksajte u glatku smjesu.
- Postepeno dodajte ostatak ulja, ovisno o tome koliko maziv namaz želite dobiti. Svakako uzmite u obzir da će se namaz u hladnjaku dodatno stvrdnuti.
- Premjestite u steriliziranu staklenku s poklopcem i čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice