Dosadili su vam kupovni namazi od lješnjaka? Isprobajte neodoljivu kombinaciju kikiriki maslaca i kakaa, koja će vam popraviti i najbezveznije jutro. Namaz možete jesti žlicom, mazati ga na kruh, ali i koristiti kao nadjev za palačinke, vafle ili tartove.

Imajte na umu da ga možete čuvati u hladnjaku do dva tjedna te da je količina dovoljna za malu staklenku od 300 ml. U slast!

Recept za domaći namaz od kikiriki maslaca i kakaa
todd-cravens--ssI7gyHDfk-unsplash 

Namaz od kikiriki maslaca i kakaa

Sastojci:

  • 200 g kikiriki maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g kakaa u prahu
  • 1/4 žličice soli
  • 2-3 žlice ulja od kikirikija

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješajte kikiriki maslac, šećer, kakao, sol i 1 žlicu ulja. Izmiksajte u glatku smjesu.
  2. Postepeno dodajte ostatak ulja, ovisno o tome koliko maziv namaz želite dobiti. Svakako uzmite u obzir da će se namaz u hladnjaku dodatno stvrdnuti.
  3. Premjestite u steriliziranu staklenku s poklopcem i čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.