S gotovim korama možete brzo napraviti pravu domaću štrudlu s jabukama i cimetom, uz dodatak griza, a okus obogatite grožđicama. Recept je s YouTube kanala Kuhinja Valentina Mašković, a ovakva slastica najbolja je topla uz kuglicu sladoleda, ali je ukusna i ohlađena pa može biti ukusan doručak.
Sastojci
- 4 jaja
- 100 g šećer
- 1 prašak za pecivo
- 2 vrećice vanilin šećera
- 250 ml jogurt
- 100 do 120 ml ulje
- 4 žlice griz
Recept za štrudlu od jabuka s gotovim korama
16:31
Korak 1
Narežite
Jabuke ogulite i narežite.
16:34
Korak 2
Pirjajte
Stavite jabuke u dublju zdjelu i pirjajte. Dodajte cimet, zatim grožđice, malo soka od limuna i šećer.
16:34
Korak 3
Izmiksajte
U posudi umutiti jaja, šećer, vanilin šećer, jogurt, griz, prašak za pecivo.
Shutterstock
16:34
Korak 4
Nadjenite
Koru namažite nadjevom, pa stavite drugu koru i nadjev pa treću koru i nadjev te nadjev od jabuka, zarolajte i stavite u tepsiju.
16:35
Korak 5
Pecite
Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice