Ljubitelji palačinki bit će oduševljeni ovom tortom. Savršena je za najveće obožavatelje ovih jednostavnih zalogajčića kao i čokoladnih slastica, a idealna za druženja i rođendanske proslave.

Sastojci

Sastojci za palačinke:

  • 4 jaja (L)
  • 800 ml mlijeka
  • 80 g šećera
  • 300 g glatkog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 25 g rastopljenog maslaca
  • ulje za tavu

Sastojci za kakao nadjev:

  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 120 g šećera u prahu
  • 60 g kakaa

Sastojci za ganache:

  • 250 g tamne čokolade
  • 250 ml slatkog vrhnja

Recept za tortu od palačinki

13:45
Korak 1

Umutite

Špatulom umutite sve sastojke za palačinke pa pustite da smjesa odstoji na sobnoj temperaturi barem pola sata.

13:49
Korak 2

Pecite

Tavu za palačinke lagano premažite suncokretovim uljem i ispecite ih. Od ove smjese trebali biste dobiti između 20 i 25 palačinki promjera 20 ili 22 cm.

13:49
Korak 3

Istucite

Najprije hladno slatko vrhnje lagano istucite, a zatim dodajte prosijani šećer u prahu i kakao.

13:49
Korak 4

Ohladite

Kad se sastojci u potpunosti sjedine, pokrijte posudu folijom i prebacite u hladnjak.

13:50
Korak 5

Namažite

Pripremite tanjur na kojem ćete servirati tortu. Najprije na sredini razmažite malo kreme kako bi se prva palačinka zalijepila i bila stabilna. Stavite palačinku, premažite je tankim slojem kreme pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sve palačinke.

13:50
Korak 6

Ohladite

Stavite tortu u hladnjak na barem sat vremena.

13:50
Korak 7

Otopite

Nasjeckanu čokoladu prelijte vrućim slatkim vrhnjem. Pustite da odstoji minutu, a zatim miješajte dok se čokolada u potpunosti ne rastopi.

13:51
Korak 8

Ukrasite

Tortu od palačinki prelijte ganacheom, ukrasite po želji i čuvajte u hladnjaku.