Breskvice su slatki mali kolačići boje breskve koji i oblikom neodoljivo podsjećaju na ovo slatko voće. Radi se o slastici od tijesta koje je spojeno nadjevom od pekmeza i čokolade i koje se zatim umače u prehrambene boje, obično crvenu ili žutu s crvenom i posipa kristal šećerom.
Možete ih pripremiti i samo s nadjevom od pekmeza ili pak samo čokoladu, ovisno što imate kod kuće. Ovaj put predlažemo vam breskvice punjene čokoladom.
Sastojci za tijesto:
600 g brašna
200 ml ulja
200 ml vode
1 prašak za pecivo
1 vrećica vanilin šećera
Za punjenje:
150 g šećera
200 g margarina
50 g čokolade
2 žlice ruma
Za preljev:
100 g šećera
200 ml vode
prehrambena boja (crvena ili žuta)
kristal šećer
Priprema:
Pomiješajte ulje, vodu i vanilin šećer pa dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Umijesite tijesto, prekrijte prozirnom folijom i ostavite pola sata u hladnjaku. Oblikujte kuglice. Stavljajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C oko 15 minuta. Svaku kuglicu lagano izdubite nožem. Otopite čokoladu, pa je pomiješajte s margarinom koji ste prethodno izmiksali sa šećerom. Zatim dodajte rum i još malo miksajte. U udubinu tijesta ulijte nadjev, pa prekrijte drugom kuglicom tijesta. Za preljev otopite vodu i šećer i dodajte par kapi žute i crvene prehrambene boje. Umočite stranu po stranu pa uvaljajte u kristal šećer.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice