Iako još nije sezona jagoda, ovo slatko voće mnogima je omiljeno, a savršeno je u desertima. Jagode možete koristiti zamrznute, a u kombinaciji sa sirom dobit ćete kremast desert u kojem će uživati svatko tko ga proba. Recept i upute za ovaj mini cheesecake s jagodama koji se ne peče donosimo s YouTube kanala HidaMari Cooking.
Sastojci
Za žele:
300 g zamrznutih jagoda
65 g šećera
2 žlice limunovog soka
150 ml vode
4 g biljnog želatina
Za podlogu:
40 g bijele čokolade
80 g keksa
Za nadjev:
200 g krem sira
40 g šećera
150 g smjese s jagodama
150 ml vrhnja
Za ukrašavanje:
50 g jogurta
50 g slatkog vrhnja
malo šećera
Recept za mini cheesecake s jagodama
Skuhajte žele
U lonac stavite jagode, 50 g šećera i sok od limuna. Kuhajte dok jagode ne omekšaju uz povremeno miješanje. Zatim 150 g dobivene smjese odvojite u posudu, a zatim malo pasirajte ono što je ostalo u loncu. Ulijte vodu, još 15 g šećera i biljnu želatinu. Sve dobro promiješajte, pa nakon vrenja kuhajte 2 minute.
Ostavite da se stegne
Ostavite u hladnjaku sat vremena da se stegne. Zatim izrežite oblik kruga pomoću matrice promjera kalupa koji drži kolač od sira.
Otopite
Bijelu čokoladu otopite na pari pa dodajte mljeveni keks i dobro promiješajte. Utisnite u dno malih kalupa pa utisnite čašom za rakiju.
Postupak pogledajte u videu:
Izmiksajte
Umutite krem sir sa šećerom, pa dodajte 150 g jagoda koje ste ostavili sa strane. Zatim umutite slatko vrhnje (ako želite malo pošećeriti), pa dodajte u kremu. Sve lijepo sjedinite.
Ohladite
Ulijte kremu pa napravite udubljenje i onda dodajte žele od jagode. Preko ulijte još malo kreme i poravnajte. Stavite u hladnjak par sati da se dobro stegne.
Izmiksajte
Izmiksajte jogurt, slatko vrhnje i šećer te ukrasite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice