Iako još nije sezona jagoda, ovo slatko voće mnogima je omiljeno, a savršeno je u desertima. Jagode možete koristiti zamrznute, a u kombinaciji sa sirom dobit ćete kremast desert u kojem će uživati svatko tko ga proba. Recept i upute za ovaj mini cheesecake s jagodama koji se ne peče donosimo s YouTube kanala HidaMari Cooking.

Sastojci

Za žele:

300 g zamrznutih jagoda
65 g šećera
2 žlice limunovog soka
150 ml vode
4 g biljnog želatina

Za podlogu:

40 g bijele čokolade
80 g keksa

Za nadjev:

200 g krem ​​sira
40 g šećera
150 g smjese s jagodama
150 ml vrhnja

Za ukrašavanje:

50 g jogurta
50 g slatkog vrhnja
malo šećera

Recept za mini cheesecake s jagodama

11:01
Korak 1

Skuhajte žele

U lonac stavite jagode, 50 g šećera i sok od limuna. Kuhajte dok jagode ne omekšaju uz povremeno miješanje. Zatim 150 g dobivene smjese odvojite u posudu, a zatim malo pasirajte ono što je ostalo u loncu. Ulijte vodu, još 15 g šećera i biljnu želatinu. Sve dobro promiješajte, pa nakon vrenja kuhajte 2 minute.

11:06
Korak 2

Ostavite da se stegne

Ostavite u hladnjaku sat vremena da se stegne. Zatim izrežite oblik kruga pomoću matrice promjera kalupa koji drži kolač od sira.

11:07
Korak 3

Otopite

Bijelu čokoladu otopite na pari pa dodajte mljeveni keks i dobro promiješajte. Utisnite u dno malih kalupa pa utisnite čašom za rakiju.

Postupak pogledajte u videu:

11:07
Korak 4

Izmiksajte

Umutite krem ​​sir sa šećerom, pa dodajte 150 g jagoda koje ste ostavili sa strane. Zatim umutite slatko vrhnje (ako želite malo pošećeriti), pa dodajte u kremu. Sve lijepo sjedinite.

11:07
Korak 5

Ohladite

Ulijte kremu pa napravite udubljenje i onda dodajte žele od jagode. Preko ulijte još malo kreme i poravnajte. Stavite u hladnjak par sati da se dobro stegne.

11:07
Korak 6

Izmiksajte

Izmiksajte jogurt, slatko vrhnje i šećer te ukrasite.