Za pripremu torte Šarlota ne morate biti slastičarski majstor. Dovoljno je slijediti recept jer je priprema ove slastice jednostavna, bez pečenja. Tajna je u uredno posloženim piškotama, te pripremi ukusne kreme.

Osim okusom ova torta osvaja i izgledom jer ju je lako ukrasiti svježim jagodama. Ovu tortu možete pripremiti i s drugim sezonskim voće, posebno je ukusna ona s malinama ili marelicama.

Sastojci:

450 g jagoda
400 g piškota
200 ml mlijeka
3 žlice ruma
2 žlice likera od limuna (po želji)
6 listića želatine
500 g posnog svježeg sira
150 g jogurta
2 žličice naribane limunove korice
400 ml slatkog vrhnja

torta sarlota s jagodama
Shutterstock 

Priprema:

Operite i očistite voće, odvojite 300 g jagoda pa ih narežite na osmine. Pomiješajte ih s likerom i žlicom šećera te ostavite da odstoje. Namočite želatinu da omekša. Svježi sir izmiješajte s jogurtom, preostalim šećerom i limunovom koricom, otopite želatinu pa je dodajte u kremu. Kad se krema počne želirati, dodajte joj tučeno slatko vrhnje.

Odvojite 350 g kreme u drugu zdjelu, a u ostatak umiješajte zašećerene jagode. Dio piškota cijele umočite u smjesu mlijeka i ruma i slažite ih da se popuni dno kalupa. Oko kalupa poredajte piškote koje ste samo s jedne strane namočili mlijekom i rumom. U sredini prvo razmažite kremu s voćem, a zatim na nju stavite 300 g bijele kreme. Ostavite tortu 3 sata u hladnjaku.