Za pripremu torte Šarlota ne morate biti slastičarski majstor. Dovoljno je slijediti recept jer je priprema ove slastice jednostavna, bez pečenja. Tajna je u uredno posloženim piškotama, te pripremi ukusne kreme.
Osim okusom ova torta osvaja i izgledom jer ju je lako ukrasiti svježim jagodama. Ovu tortu možete pripremiti i s drugim sezonskim voće, posebno je ukusna ona s malinama ili marelicama.
Sastojci:
450 g jagoda
400 g piškota
200 ml mlijeka
3 žlice ruma
2 žlice likera od limuna (po želji)
6 listića želatine
500 g posnog svježeg sira
150 g jogurta
2 žličice naribane limunove korice
400 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Operite i očistite voće, odvojite 300 g jagoda pa ih narežite na osmine. Pomiješajte ih s likerom i žlicom šećera te ostavite da odstoje. Namočite želatinu da omekša. Svježi sir izmiješajte s jogurtom, preostalim šećerom i limunovom koricom, otopite želatinu pa je dodajte u kremu. Kad se krema počne želirati, dodajte joj tučeno slatko vrhnje.
Odvojite 350 g kreme u drugu zdjelu, a u ostatak umiješajte zašećerene jagode. Dio piškota cijele umočite u smjesu mlijeka i ruma i slažite ih da se popuni dno kalupa. Oko kalupa poredajte piškote koje ste samo s jedne strane namočili mlijekom i rumom. U sredini prvo razmažite kremu s voćem, a zatim na nju stavite 300 g bijele kreme. Ostavite tortu 3 sata u hladnjaku.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice