Ponekad je sočan, jednostavan biskvit bolji izbor nego slojeviti kremasti kolači. Ako ste u takvom raspoloženju, i pri ruci imate domaći limun, testirajte ovaj recept. Popis sastojaka je kratak, sama priprema će vam oduzeti manje od 10 minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica.

Kolač možete peći u četvrtastom kalupu i rezati na kocke ili pak u kalupu za torte. Pospite ga šećerom u prahu i poslužite uz tučeno vrhnje ili sladoled te svježe voće ili kandiranu koricu limuna. 

Kolač s limunovom koricom

Sastojci:

2 jaja

100 g šećera

1-2 žličice naribane limunove korice

1 prstohvat soli

2 žlice slatkog desertnog vina

3-4 žlice mlijeka

100 ml maslinova ulja

½ pakiranja praška za pecivo

180 g brašna

malo ulja i šećera u prahu

Priprema:

Jaja pjenasto umutite sa šećerom pa umiješajte koricu limuna, prstohvat soli, desertno vino, mlijeko i ulje. Prašak za pecivo i brašno prosijte u zasebnu posudu pa ih lagano umiješajte u smjesu jaja i šećera. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje pa prelijte pripremljenu smjesu.

Pecite otprilike 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Provjerite čačkalicom je li kolač gotov pa ga izvadite, prebacite na kuhinjsku rešetku i pričekajte da se ohladi. Prije rezanja ga pospite šećerom u prahu.