Ne možete li zamisliti vikend bez torte, isprobajte trostruki užitak. Kremasta slastica okusom i izgledom savršeno opravdava svoj naziv.
Sastojci:
- 6 jaja
- 350 g šećera
- 1 žlica krušnih mrvica
- 2 žlice brašna
- 150 g oraha
- 2 pudinga od vanilije
- 700 g mlijeka
- 1 margarin
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 vrhnje za šlag
- keks (količina potrebna da se prekrije površina torte)
Shutterstock
Priprema:
Kora: Umutiti snijeg od 6 bjelanjaka s 150 grama šećera, 1 žlicom krušnih mrvica, 2 žlice brašna i 150 grama oraha. Pecite koru na 180-200 stupnjeva 20 minuta.
Krema: Izmiksajte 6 žumanjaka. U 700 grama mlijeka skuhajte 2 pudinga od vanilije i ohladite. Izmiksajte margarin s 200 grama šećera u prahu i žumanjcima. Sjedinite s pudingom. Podijelite na 2 dijela - u jedan dio stavite 100 grama otopljene čokolade.
Tortu nadjenite tako da na koru namažete žutu kremu pa na to stavite biskvit natopljen mlijekom, na to smeđu kremu te gore šlag.
Izvor: Stil
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice