Na roštilju možete pripremiti i desert. Bananu, breskvu i grožđđice s malo ruma i čokolade umotajte u aluminijsku foliju, stavite na roštilj i pričekajte da voće omekša.

Ovaj brzinski desert možete poslužiti u desertnim čašama sa žlicom šlaga ili pak kuglicom sladoleda od vanilije. Za još bolji konačni dojam, dodajte nekoliko listića svježe mente.

Sastojci:

  • 1 banana (ne previše zrela)
  • 2 breskve
  • 50 g tamne čokolade
  • 1 žlica grožđica
  • 1 žlica ruma

Priprema:

Banane ogulite i prepolovite ih na pola ih pa narežite još po dužini na četiri dijela. Breskve operite i narežite na kriške. Položite voće na komad aluminijske folije, prelijte s malo ruma, pospite grubo nasjeckanom čokoladom i prelijte žlicom ruma. Napravite paketić od folije pa ga stavite na roštilj na slabiji žar, nakon što završite s pečenjem mesa i povrća. Ostavite na roštilju dok voće ne omekša, a čokolada se otopi. Poslužite toplo!