Biskvitni kolači najlakši su i brzi za pripremu kad poželite nešto slatko. Mramorni kolač izgleda predivno i često je viđen gost na stolovima. Spoj tijesta s okusom vanilije i čokolade čini ga neodoljivim, a budući da priprema nije komplicirana, uspijeva i početnioima. Ovaj recept sadrži maslac, ali možete ga pripremati i s uljem i jogurtom.

Sastojci:

  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 260 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 80 ml mlijeka
  • 10 g kakaa

Priprema:

Pjenasto umutite maslac sobne temperature i šećer. Postupno dodajte jaja i nastavite s miksanjem. U tijesto dodajte vaniliju, brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro izmiješajte mikserom. Zatim postupno ulijevati mlijeko i opet dobro umutiti. Smjesu podijelite na dva ista dijela, pa u jednu dodajte kakao.

U tepsiju ili protvan stavite papir za pečenje. Smjesu ulijte jednu na drugu tako da napravite koncentrične krugove. Štapićem za ražnjiće napravite šaru tako da štapićem samo prijeđete preko tijesta pa ga par puta dobro protresite. Pecite na 160°C oko 50-60 minuta. Ostavite da se ohladi pola sata.

Postupak pripreme pogledajte u videu: