Tradicionalan turski koh sočan je mokri kolač sličan kolaču tres leches koji savršeno paše uz popodnevnu kavu. Recept koji prenosimo s portala StvarUkusa sličan je kohu, radi se o mokrom kolaču koji se sastoji od sočnog biskvita od kakaa i čokoladne glazure, a bogato je posipan kokosom.
Ova kombinacija kao stvorena je za ljubitelje čokolade i kokosa.
Sastojci
4 jaja
100 g šećera
200 ml mlijeka
100 ml šalice ulja
200 g brašna
2 vrećice praška za pecivo
3 žlice kakaa
Za nadjev:
300 ml mlijeka
100 g šećera
100 ml ulja
80 g čokolade
kokos
Recept za turski mokri kolač
Izmiksajte
Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa ulijte mlijeko i ulje. Izmiksajte pa dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Lagano promiješajte pa dodajte prosijani kakao. Opet dobro promiješajte. Dobivenu smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 25-30 minuta.
Napravite kremu
Pomiješajte mlijeko, šećer i ulje te kuhajte dok ne zavrije, povremeno miješajući. Zatim dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
Prelijte
Izvadite biskvit, izbockajte čačkalicom na više mjesta pa prelijte kremom i ostavite da upije. Gotov kolač bogato pospite kokosom i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice