Tradicionalan turski koh sočan je mokri kolač sličan kolaču tres leches koji savršeno paše uz popodnevnu kavu. Recept koji prenosimo s portala StvarUkusa sličan je kohu, radi se o mokrom kolaču koji se sastoji od sočnog biskvita od kakaa i čokoladne glazure, a bogato je posipan kokosom.

Ova kombinacija kao stvorena je za ljubitelje čokolade i kokosa. 

Sastojci

4 jaja
100 g šećera
200 ml mlijeka
100 ml šalice ulja
200 g brašna
2 vrećice praška za pecivo
3 žlice kakaa

Za nadjev:

300 ml mlijeka
100 g šećera
100 ml ulja
80 g čokolade
kokos

Recept za turski mokri kolač

11:30
Korak 1

Izmiksajte

Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa ulijte mlijeko i ulje. Izmiksajte pa dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Lagano promiješajte pa dodajte prosijani kakao. Opet dobro promiješajte. Dobivenu smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 25-30 minuta.

12:25
Korak 2

Napravite kremu

Pomiješajte mlijeko, šećer i ulje te kuhajte dok ne zavrije, povremeno miješajući. Zatim dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi.

12:26
Korak 3

Prelijte

Izvadite biskvit, izbockajte čačkalicom na više mjesta pa prelijte kremom i ostavite da upije. Gotov kolač bogato pospite kokosom i poslužite.