Počelo je razdoblje visokih temeperatura, a tako i sezona sladoleda. Ako vam je dosadilo jesti običan sladoled, mi imamo riješenje za vas. Probajte naš recept za pohani sladoled, koji će vas zasigurno iznenaditi svojim hrskavim posipom i slatkim preljevom od meda. Zasladite vruće dane drugčijom verzijom svima najdraže ljetne poslastice.
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- panko mrvice
- 1 žličica šećera
- prstohvat soli
- cimet
- 1 l sladoled od vanilije
- med
Priprema:
Otopite maslac na tavi, dodajte panko mrvice i pržite ih dok ne porumene, cca 3 min. Maknite s vatre, umiješajte šećer, sol i cimet. Neka se skroz ohladi na 20 minuta.
Uvaljajte 8 kuglica sladoleda u panko smjesu i stavite na tanjur za posluživanje. Sledoled prelijte medom. Po želji pospite cimetom.
Izvor: Real Simple
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice