Seozna višanja je u punom jeku, a mi smo za vas pronašli jednostavan i brz recept za domaći sladoled od višanja. Potrebno će vam biti samo 5 sastojaka za ovu hladnu poslasticu koja svojom kremastom teksturom podsjeća na sladoled kao iz slastičarnice. Ako više volite čokoladne okuse sladoleda probajte naš recept zakremasti sladoled od čokolade.

Sastojci:

  • staklenka (340 g) kompota od višanja 
  • 1 limenka kondeziranog mlijeka
  • 5 žlica soka od višanja iz kompota
  • 300 g vrhnja za šlag
  • 6 žlica šećera u prahu

Priprema:

Ohladite kondezirano mlijeko, ocijedite višnje i ostavite sok i šaku višanja sa strane. Preostale višnje grubo zgnječite štapnim mikserom, nemojte ih skroz izmiksati, potrebno je da ostane malo teksture. 

Tucite vrhnje dok ne zadrži oblik pa umiješajte šećer u prahu. Umiješajte šlag u pire od višanja, sok od višanja i odvojene višnje s kondeziranim mlijekom.

Smjesu ulijte u plastičnu posudu i zamrznite najmanje 5 sati. Prilikom serviranja na vrh sladoled možete staviti preljev po izboru ili još višanja.

Izvor: Erren's Kitchen