Klasični francuski kolač s kruškama sastoji se od kruške i prozračnog biskvita aromatiziranog limunovim sokom. Izuzetno je jednostavan za napraviti i dovoljno je sladak s divnom hrskavom koricom od kruški. Ako volite kruške, ovaj recept će postati nezaobilazan na vašem repertoaru.
Sastojci:
- 185 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 2 žličice naribane limunove korice
- 3 jaja
- 150 g glatkog brašna
- 75 g oštrog brašna
- 80 ml mlijeka
- 1 žlica limunovog soka
- 2 kruške
- 2 žličice šećera
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, podmažite kalup veličine 21 cm i obložite papirom za pečenje.
Pomoću miksera umiješajte maslac, šećer i limunovu koricu dok ne postanu krema. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro izmiksajte nakon svakog dodavanja. Prosijajte brašna i umiješajte polovicu u smjesu dok se ne sjedini. Umiješajte mlijeko i limunov sok. Umiješajte preostalo brašno i ulijte pola tijest au tepsiju i poravnajte površinu. Kruške narežite na duge kriške i rasporedite pola kriški kruška po tijestu. Prelijte preostalim tijestom i preostale kruške rasporedite po vrhu. Kruške premažite dodatno otopljenim maslacem i pospite dodatnim šećerom.
Pecite 45 minuta, ostavite sa strane 10 minuta prije nego ga okrente na rešetku da se potpuno ohladi.
Izbor: taste
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice