Klasični francuski kolač s kruškama sastoji se od kruške i prozračnog biskvita aromatiziranog limunovim sokom. Izuzetno je jednostavan za napraviti i dovoljno je sladak s divnom hrskavom koricom od kruški. Ako volite kruške, ovaj recept će postati nezaobilazan na vašem repertoaru. 

Sastojci

  • 185 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 žličice naribane limunove korice
  • 3 jaja
  • 150 g glatkog brašna
  • 75 g oštrog brašna
  • 80 ml mlijeka
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 kruške
  • 2 žličice šećera

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, podmažite kalup veličine 21 cm i obložite papirom za pečenje. 

Pomoću miksera umiješajte maslac, šećer i limunovu koricu dok ne postanu krema. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro izmiksajte nakon svakog dodavanja. Prosijajte brašna i umiješajte polovicu u smjesu dok se ne sjedini. Umiješajte mlijeko i limunov sok. Umiješajte preostalo brašno i ulijte pola tijest au tepsiju i poravnajte površinu. Kruške narežite na duge kriške i rasporedite pola kriški kruška po tijestu. Prelijte preostalim tijestom i preostale kruške rasporedite po vrhu. Kruške premažite dodatno otopljenim maslacem i pospite dodatnim šećerom. 

Pecite 45 minuta, ostavite sa strane 10 minuta prije nego ga okrente na rešetku da se potpuno ohladi. 

Izbor: taste