Popis sastojaka za ovaj crumble od šljiva je kratak, ali zato je završni rezultat pun okusa i mirisa. Rezervirajte 20 minuta vremena i počastite najmilije savršenom slasticom koja ne sadrži brašno.
Sastojci su dostatni za pripremu šest obilnih porcija. Preporučujemo da crumble poslužite sa sladoledom ili tučenim vrhnjem.
Recept za crumble sa šljivama
Sastojci za nadjev:
1 kg zrelih šljiva bez koštica
50 g šećera
2 zvjezdasta anisa
1 naranča
Sastojci za posip:
200 g zobenih pahuljica
2 žlice meda
2 žličice ulja
1/2 žličice cimeta
prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte sve sastojke za posip pa ga rasporedite po limu obloženom papirom za pečenje. Pecite 20-ak minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Barem jednom promiješajte ili protresite kako ne bi izgorio.
Za to vrijeme u dubokoj tavici pomiješajte polovice šljiva, šećer, anis te sok i koricu jedne naranče. Kuhajte 10-ak minuta, dok šljive ne omekšaju.
Podijelite šljive u posudice, pospite pripremljenim posipom i poslužite dok je još toplo.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice