Kad vam u hladnjaku nestane jaja, a jede vam se nešto slatko, ovaj je kolač pravi odabir jer sve sastojke sigurno imate kod kuće.

Sastojci za biskvit:

3 jogurta
200 g šećera
300 g glatkog brašna
120 ml suncokretovog ulja
30 g kakaa
2 žličice sode bikarbone

Sastojci za glazuru:

150 g maslaca
150 g tamne čokolade
100 g šećera
100 ml mlijeka

Priprema:

1. Napravite biskvit

Pećnicu zagrijte na 185 stupnjeva.

Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu stavite u posudu i miješajte električnim mikserom 2 do 3 minute da nastane glatka smjesa.

2. Ispecite

Izlijte je u lim za pečenje dimenzija 20×30 centimetara kojeg ste premazali s malo ulja i posipali brašnom kako se biskvit ne bi zalijepio. Pecite 20 do 25 minuta.

3. Prelijte glazurom

Na pari rastopite maslac, pa dodajte sitno nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne rastopi.

Dodajte šećer i mlijeko i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu. Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom.