Ako ne možete odoljeti čokoladnim kolačima, isprobajte ovaj jednostavan recept za koji ne trebate brašno. Potrebno vam je samo 6 sastojaka. Volite li čokoladne slastice, sigurno će vam se svidjeti i najbrži i najsočniji čokoladni kolač - švedska ljepljiva torta kladdkaka od samo 6 sastojaka.

Sastojci:

  • 350 g čokolade za kuhanje
  • 160 g maslaca
  • 6 jaja
  • 50 g kakaovog praha
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
Recept za kolač crnac bez jaja
Shutterstock 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Okrugli kalup promjera 24-26 cm obložite papirom za pečenje. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg. Kad bjelanjci postanu čvrsti snijeg dodajte šećer i tucite dok ne postanu sjajni.

Za to vrijeme na nižoj temperaturi otopite maslac i čokoladu koju ste izlomili na manje komade. Kad se maslac i čokolada potpuno sjedine maknite s vatre i ostavite da se ohladi 5-6 minuta. Zatim dodavati jedan po jedan žumanjak i pjenjačom sjediniti u gustu kremu.

Dodajte kakao prah i prstohvat soli i dobro promiješajte. U čokoladnu smjesu dodati jednu veliku žlicu umućenih bjelanjaka, izmiješati žicom, pa cijelu čokoladnu smjesu dodati u bjelanjke i sjediniti žicom.

Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i poravnajte površinu. Pecite 35 minuta u zagrijanoj pećnici.

Nakon pečenja kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim ga ukrasite po želji.