Čokoladnim kolačima teško je odoljeti, a pogotovo kad pronađete jednostavan recept. Ovaj kolač priprema se na šalice, a sočniji je od brownies.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 šalice (od 2 dl) naribanih jabuka ili mrkve
- 1 šalica šećera
- 1 šalica griza
- 1 šalica mljevenih oraha, lješnjaka ili badema
- 1 šalica mlijeka
- 0,5 šalica ulja
- 1 žlica kakao
- 1 vrećica praška za pecivo
Glazura:
- 100 g čokolade
- 70 g maslaca
Shutterstock
Priprema:
1. Jaja dobro umutiti sa šećerom. Dodati mlijeko, ulje i kakao i sve dobro sjediniti. Nakon toga dodati jabuke, orahe, griz, prašak za pecivo i sve lagano promiješati da se sastojci sjedine.
2. Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite na 180 stupnjeva.
3. Topao kolač preliti glazurom od maslaca i čokolade istopljene na pari. Narezati i poslužiti hladno.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice