Džem, pekmez i marmelade mnogi izbjegavaju radi velike količine šećera. Ali domaći džem možete pripremiti i bez dodatnog šećera jer su takvi proizvodi prirodno zaslađeni voćem i začinima pa su izvrstan izbor za zdraviju verziju omiljenih namaza.
Iskoristite kruške i dodajte im naranču i kardamon i skuhajte ukusnu zimnicu.
Sastojci:
- 1 kg krušaka
- sok i kora jedne veće naranče (neiscijeđene)
- 1/2 žličice mljevenog kardamoma
- 1 žličica soka od limuna
- 150 ml vode
Priprema:
Kruške ogulite i narežite na kockice. U lonac stavite kruške, sok i koru naranče, vodu i limunov sok. Kuhajte na srednjoj vatri dok kruške ne omekšaju, oko 20-30 minuta. Povremeno promiješajte. Dodajte mljeveni kardamom i kuhajte još 10-15 minuta dok džem ne dobije željenu gustoću. Kad je džem gotov, ulijte ga u sterilizirane staklenke i zatvorite. Ostavite da se ohladi prije spremanja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice