Čokoladnim desertima malo tko može odoljeti, a u ovaj recept ide maslinovo ulje koje se savršeno stapa s kakaom.
Sastojci:
- 150 ml maslinovog ulja
- 50 g kakaa u prahu
- 120 ml vruće vode
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 g mljevenih badema
- 1/2 žličice sode
- 200 g šećera
- 3 jaja
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup namastite pa obložite papirom za pečenje.Kakao prosijte u posudicu s vrelom vodom pa miješajte dok ne dobijete pastu, a potom dodajte ekstrakt vanilije. U drugoj posudi pomiješajte mljeveni badem sa sodom i prstohvatom soli. Jaja izmiksajte s maslinovim uljem i šećerom u svijetlu, laganu smjesu. Smanjite brzinu miksera, dodajte kakao, a na kraju žlicom umiješajte i bademe.
Prelijte smjesu u kalup promjera 22 cm, zagladite pa pecite 40-ak minuta. Pustite da gotova torta odstoji u kalupu barem 20-ak minuta, a zatim je izvadite na rešetku i pričekajte da se u potpunosti ohladi.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice