Čokoladnim desertima malo tko može odoljeti, a u ovaj recept ide maslinovo ulje koje se savršeno stapa s kakaom.

Sastojci:

  • 150 ml maslinovog ulja
  • 50 g kakaa u prahu
  • 120 ml vruće vode
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g mljevenih badema
  • 1/2 žličice sode
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • prstohvat soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup namastite pa obložite papirom za pečenje.Kakao prosijte u posudicu s vrelom vodom pa miješajte dok ne dobijete pastu, a potom dodajte ekstrakt vanilije. U drugoj posudi pomiješajte mljeveni badem sa sodom i prstohvatom soli. Jaja izmiksajte s maslinovim uljem i šećerom u svijetlu, laganu smjesu. Smanjite brzinu miksera, dodajte kakao, a na kraju žlicom umiješajte i bademe.

Prelijte smjesu u kalup promjera 22 cm, zagladite pa pecite 40-ak minuta. Pustite da gotova torta odstoji u kalupu barem 20-ak minuta, a zatim je izvadite na rešetku i pričekajte da se u potpunosti ohladi.